always set X-Frame-Options "SAMEORIGIN"

#veelooinhetnieuws

28 april 2021 – De jaarlijks terugkerende WMS-dag vond dit jaar online plaats en ging van start met de case stories van bol.com en Riedel. Frank was als WMS-expert te gast in de studio en becommentarieerde samen met Heres Stad (hoofdredacteur Logistiek.nl) en Willem Mulderij (SOM 4) de verhalen van Leon Verhagen (Bol.com) en Jasper Veurink (Riedel). Zij vertelden hoe het WMS voor hun bedrijven een belangrijke steunpilaar is geworden onder de business.

Tafelgesprek tijdens de WMS-dag

Onafhankelijkheid en flexibiliteit
In reactie op het verhaal van Bol.com benoemde Frank de trend dat mede door omnichannel- en multichannel-ontwikkelingen organisaties steeds vaker salesgedreven logistiek bedrijven. “Efficiëntie is lang niet altijd meer leidend bij logistieke beslissingen. Een klant wil graag het gewenste product ontvangen op een manier die hem of haar het beste past – bijvoorbeeld vanwege de levertijd, een bepaalde hoeveelheid of een voorkeurslocatie. Organisaties willen de verwachtingen van hun klant waarmaken, waardoor commercie steeds vaker bepaalt wat er gebeurt in het magazijn. Processen moeten hierop worden aangepast en grote organisaties willen dan niet afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van hun softwareleverancier om dit te wijzigen in hun WMS. Ze willen dit ook zelf kunnen én mogen doen. Dit was volgens Leon Verhagen van Bol.com destijds een van de redenen om voor het WMS van Reflex te kiezen. Het WMS van Körber – dat ten tijde van het selectietraject van Bol.com nog niet beschikbaar was in de Benelux – onderscheidt zich ook door de hoge mate van flexibiliteit en aanpasbaarheid. Körber levert bij het WMS twee krachtige configuratietools die klanten de mogelijkheid bieden om ook zelf scherm- en procesaanpassingen te doen, zonder dat dit ten koste gaat van de upgradeability en de support. Zo kunnen zij snel inspelen op de veranderende vraag van hun klanten en de impact hiervan op het magazijn.”

Benieuwd naar het hele gesprek? U kunt deze en andere sessies terugkijken op Logistiek.nl

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met Frank van Veenendaal (06-51607653).